vrijdag 19 september 2014

Verhalen van kinderen die de wereld in wording dromen

Stel dat wij eens vaker de tijd nemen om met elkaar een wereld in wording te dromen en dromen met elkaar te delen. In navolging van 'Verhalen van vrouwen die de wereld in wording dromen' en het tweede boek 'Verhalen van mannen die de wereld in wording dromen' komt binnenkort 'Verhalen van kinderen die de wereld in wording dromen' op de markt.


Graag raad ik je het laatstgenoemde boekje van samenstelster Rineke van Voorn alvast aan. Ik heb het boek al kunnen lezen en het werkje geeft voor mij aan dat kinderen in deze tijd minder onbevangen ten opzichte van de wereld om hen heen staan dan we misschien geneigd zijn te denken. Het is daarmee een boekje dat als schokkend maar overigens op veel punten ook als ontwapenend kan worden ervaren.

Samenstelster Rineke van Voorn heeft haar praktijk 'De Hebron' in Nijverdal en is docent binnen The school of New Directions in Gieten. Aan die instelling ben ik als bestuurslid verbonden.

Eerder verscheen mijn droom in 'Verhalen van mannen die de wereld in wording dromen' (2013). Een droom van Corrie Holtman, waarmee ik gezamenlijk praktijk voer in Jorwert, is te lezen in 'Verhalen van vrouwen die de wereld in wording dromen' (2012).