donderdag 6 november 2014

Circustheater voor blinden en slechtzienden

Sinds kort ben ik als bestuurslid verbonden aan de Stichting Komt Het Zien!. De Stichting wil theater- en circusbeleving voor mensen met een beperking mogelijk maken. Het bestuurslidmaatschap van deze organisatie blijkt een uitstekende aanvulling op mijn werk.


Een eerste resultaat van Stichting Komt Het Zien! wordt behalve zichtbaar, speciaal hoorbaar en ... tastbaar gemaakt. Want Wintercircus Martin Hanson presenteert deze winter de eerste circustheatervoorstelling voor blinden en slechtzienden in Nederland.

‘Komt het zien, komt het horen!’ is een speciale versie van de voorstelling ‘Griezelig Goed!’ van het Wintercircus waarin verslaggevers zorgen voor live audiodescriptie via draadloze koptelefoons. Daarnaast is er een voelplein ingericht met onder andere maquettes en een ‘meet & feel’ met de artiesten.


Wintercircus Martin Hanson brengt al 36 jaar circustheater waarin het klassieke en moderne circus samensmelten tot een eigentijdse en gezellige familievoorstelling. Ieder jaar presenteert het Wintercircus een heel nieuw programma met internationale topartiesten.

Meer informatie over de optredens in verschillende plaatsen vind je op www.circusvoorblinden.nl en www.wintercircus.nl. Een bijdrage voor het tot stand komen van onze dure voorstelling is altijd welkom! Meer weten? Check www.komthetzien.nl/komthetzienkomthethoren.


Onze voorstellingen worden mede mogelijk gemaakt met steun van Stichting Novum, Vereniging Bartiméus Sonneheerdt, Rotterdamse Stichting Blindenbelangen, KSBS, Groningse Blindenstichting, Stichting Blinden-Penning en LSBS.