zondag 11 januari 2015

Diepgaande familieopstellingen in Jorwert

Familieopstellingen die in de afgelopen weken in onze praktijk in Jorwert gehouden werden zijn voor deelnemers diepgaand geweest. De opstellingen werden begeleid door collega Klaas van der Wal. Het middel van familieopstellingen is een onderdeel van transgenerationeel werken.


Ieder van ons is verbonden met familie. Zolang het goed gaat is er niets aan de hand. Soms vindt een aantal levensgebeurtenissen plaats die grote gevolgen kunnen hebben voor de familie zoals door een scheiding, verlies door overlijden, abortus, adoptie, conflicten, uitstoting, suïcide, misdaad, incest, deelname aan een sekte enzovoorts.

Een resultaat kan zijn dat de familie over generaties door deze gebeurtenis(sen) onder spanning komt te staan en dat die spanning wordt vertaald in psychische of psychosomatische klachten bij één of meerdere familieleden. Methoden via transgenerationeel werken kunnen datgene helen wat nodig is.

De illustratie bij dit artikel is een foto van de praktijk met Corrie Holtman in Jorwert. Klik hier voor de website van onze gezamenlijke praktijk.