vrijdag 27 februari 2015

Oprichting Stichting Kenniscentrum Haptonomie Hapsis Utrecht heeft actuele aanleiding

Samen met mijn collega’s in het bestuur ben ik uiteraard blij met onze nieuwe Stichting Kenniscentrum Haptonomie Hapsis Utrecht. Door de doelstelling is voor Stichting Hapsis Utrecht een belangrijke rol weggelegd in de wereld van de haptonomie en daaraan grenzende vakgebieden. Een reden tot oprichting van de stichting zou actueler kunnen zijn dan we geneigd zijn te denken.


Stichting Hapsis Utrecht heeft onder andere het versterken van inzichten in haptonomie tot doel waaronder wordt begrepen het bevorderen van onderzoeks- en educatieve activiteiten vanuit haptotherapie en daaraan grenzende disciplines. Hapsis Utrecht beheert momenteel een kennisweb op internet, een kleine bibliotheek, verricht onderzoek en exploiteert een opleiding.

Geboren uit mijn samenwerking met Corrie Holtman startte de eerste werkzaamheden voor de stichting op 4 december vorig jaar. De stichting verklaarde zich op die datum in oprichting als een kenniscentrum voor haptonomie om te onderzoeken, daarvan het goede te behouden en het goede om te zetten in behandel- en educatieve vormen. Die benadering verdient in mijn optiek juist in deze angstgestuurde periode in onze wereld alle steun.

Het logo van Stichting Kenniscentrum Haptonomie Hapsis Utrecht onder de titel ’Vanuit en naar de basis’ werd voor ons gemaakt door beeldend kunstenaar Jan Pijpker. Naast Jan bedank ik De Raadgever Intradiensten bv, Kantoor Vreugdenhil en Notariaat Zuidlaren voor de begeleiding bij de oprichting van onze stichting.

Utrecht, 26 februari 2015

Drs. Leander P. Tijdhof,
voorzitter